Aliağa Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Aliağa T.C. Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Aliağa ‘daki nüfus müdürlüğünden nasıl randevu alırım, Aliağa nüfus müdürlüğü randevu alma, Aliağa ilçe nüfus müdürlüğü randevu alma, Aliağa yeni kimlik kartı randevu işlemleri, Aliağa T.C. yeni kimlik kartı randevu işlemleri
Randevu almanın iki yöntemi var.
Bunlardan birincisi ALO 199 yeni kimlik randevu hattı aranarak.
İkincisi İnternet üzerinden aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak.
YENİ KİMLİK RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ
Randevuyu kimin adına alacaksanız o kişinin T.C. numarası ve Adı Soyadı ile randevu alıyorsunuz (Kendi adınıza, Anne-Baba-Kardeş-Eş-Çocuk-Vasisi olduğunuz birey adına randevu alabilirsiniz).
Daha sonra uygun olan randevu tarih ve saatini seçiyorsunuz.
Belirtilen tarihte yeni kimlik başvuru işlemlerini yapmak için Nüfus Müdürlüğüne gidiyorsunuz. Giderken Eski kimlik kartınızı, 1 adet biyometrik fotoğrafı ve 16 TL (bozuk para olmasını sağlayınız) kimlik ücretini yanınızda bulundurunuz.
Sultan IV.Murat’ın Bağdat Seferi sırasında kendisine yardımda bulunan ve faydası görülenleri beraberinde getirmiş ve bunlardan bir kısmına Batı Anadolu’da topraklar vermiştir. Bunlardan Abdülkerim Ağa’ya, Aliağa yöresini bağışlamıştır. Abdülkerim Ağa’nın ölümünden sonra toprakları oğulları arasında paylaşılmış ve Çelebi Bey ile Ali Ağa’ya bugünkü Aliağa yöresi düşmüştür. Ali Ağa, burada büyük bir çiftlik kurmuş ve yöre bu isimle tanınmıştır.
Başka bir hikâye de şöyledir: Çiftliğin sahibi Ali Ağa, bir suç işler İstanbul’da ve ölüme mahkum edilir. Avusturalyalı Baltacı Edwars (sonradan Müslüman olmuş ve Kenan adını almıştır) tarafından bu cezadan kurtarılmıştır. Bunun üzerine Ali Ağa, adını değiştirmemek şartıyla, çiftliğini Edwars’a bırakır. Edwars, buraya üç katlı bir malikâne yaptırır. Aliağa’nın ilk yapısı budur. Bu bina;
1922 yılında kıyıyı top ateşine tutan İngilizler tarafından bu binanın üçüncü katı yıkılır.
1933 yılında İzmir Valisi kazım Dirik tarafından bu malikâne ilkokul haline getirilmiştir.
1972’de yapı yıkılarak yerine Atatürk İlkokulu yapılmıştır.
Ali Ağa’nın soyundan gelen, Çelebi Ağa, Kerim Ağa, Kuzu Bey, Hüseyin Ağa (Hasan Ağa soydan kalan tek kişidir.) sülaleleri Bergama, Bölcek Köyü, Turanlı, Alibey ve Çandarlı gibi yerlere dağılmıştır.