İzmir Bayraklı Nüfus Müdürlüğü İletişim ve Yeni Kimlik Randevu

Bayraklı Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Bayraklı T.C. Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Bayraklı ‘daki nüfus müdürlüğünden nasıl randevu alırım, Bayraklı nüfus müdürlüğü randevu alma, Bayraklı ilçe nüfus müdürlüğü randevu alma, Bayraklı yeni kimlik kartı randevu işlemleri, Bayraklı T.C. yeni kimlik kartı randevu işlemleri

Randevu almanın iki yöntemi var.

Bunlardan birincisi ALO 199 yeni kimlik randevu hattı aranarak.

İkincisi İnternet üzerinden aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak.

YENİ KİMLİK RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ

Randevuyu kimin adına alacaksanız o kişinin T.C. numarası ve Adı Soyadı ile randevu alıyorsunuz (Kendi adınıza, Anne-Baba-Kardeş-Eş-Çocuk-Vasisi olduğunuz birey adına randevu alabilirsiniz).

Daha sonra uygun olan randevu tarih ve saatini seçiyorsunuz.

Belirtilen tarihte yeni kimlik başvuru işlemlerini yapmak için Nüfus Müdürlüğüne gidiyorsunuz. Giderken Eski kimlik kartınızı, 1 adet biyometrik fotoğrafı ve 16 TL (bozuk para olmasını sağlayınız) kimlik ücretini yanınızda bulundurunuz.

BAYRAKLI İLÇE NÜFUS ve VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Telefon: (0232) 462 62 70
Belgegeçer: (0232) 462 62 70
E-Posta: bayrakli35@nvi.gov.tr
Adres: Adalet Mah. 1586/17 Sk. No:3A/1 Bayraklı/İZMİR
Bayraklı ‘da TC Nüfus Cüzdanınızı yeni TC Kimlik Kartıyla değiştirmek veya yeni kimlik kartı çıkartmak için interdenten randevu alabilir veya alo 199 arayabilirsiniz.
Bayraklı
İzmir metropolü oluşturan onbir ilçeden biri olan Bayraklı; İzmir kent merkezinde, İzmir Körfezi’nin kuzeydoğu köşesinde İzmir-Çanakkale asfaltı üzerinde yer alır.Yamanlar Dağ Grubu’nun güney yamaçlarını da içine alan Bayraklı’nın doğusunda Bornova İlçesi, batısında İzmir Körfezi ve Karşıyaka İlçesi, kuzeyinde Karşıyaka ve Bornova İlçeleri,  güneyinde ise İzmir Körfezi ve Konak İlçesi bulunmaktadır.İlçemizin yüzölçümü yaklaşık 3700 hektardır.
Bayraklı adı hakkında var olan söylencelerden ilki; Batı Anadolu kıyılarını kendilerine insan kaynağı olarak seçen Türk korsanlar ile ilgilidir. O dönemde Akdeniz’e hakim olan denizciler her yıl İzmir’e gelip, bayraklar açarak levent toplarlar. “Solumadan can vermek, terlemeden mal kazanmak isteyen bayrağımız altına gelsin” sözleriyle gönüllü çekmeye çalışılır. Bayraklar, günümüzdeki Bayraklı’nın bulunduğu yerde açılmakta ve gönüllüler orada yazılmakta olduğu için yörenin adı yıllar içinde Bayraklı olarak kalır.
İkinci söylenceye göre göre; XIX. Yüzyıl’da yöreden geçen tüccar kervanlarını soyan ama kimsenin canını yakmadan yalnızca işlerine yarayacak malı alan soyguncular, her soygundan sonra Tantalos’un mezarının bulunduğu tepeciğe bayrak asmaktadır. Bu nedenle bu soygunları yapanlara da “Bayraklı Eşkıya” adı verilir. Yörenin adı bu deyimden bozma “Bayraklı” olarak kalır.
Üçüncü söylencede ise; Türklerin İzmir çevresine yerleştikleri dönemde elleri bayraklı 7 Türk savaşçı günümüzdeki Laf Deresi yakınında düşman askerleriyle çarpışır ve biri orada şehit olur. Bu nedenle o bölgenin adı “Bayraklı” olarak anılmaya başlar.  Bazı kaynaklar buranın adının “Bayraklı” adlı aşiretten geldiğini de öne sürmektedir. Bornova – Bayraklı – Karşıyaka yoluna 1885 yılında kavuşan Bayraklı, tarih içinde şifalı havasıyla ün salmıştır.
(Visited 42 times, 1 visits today)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir