İzmir Buca Nüfus Müdürlüğü İletişim ve Randevu

Buca Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Buca T.C. Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Buca ‘daki nüfus müdürlüğünden nasıl randevu alırım, Buca nüfus müdürlüğü randevu alma, Buca ilçe nüfus müdürlüğü randevu alma, Buca yeni kimlik kartı randevu işlemleri, Buca T.C. yeni kimlik kartı randevu işlemleri

Randevu almanın iki yöntemi var.

Bunlardan birincisi ALO 199 yeni kimlik randevu hattı aranarak.

İkincisi İnternet üzerinden aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak.

YENİ KİMLİK RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ

Randevuyu kimin adına alacaksanız o kişinin T.C. numarası ve Adı Soyadı ile randevu alıyorsunuz (Kendi adınıza, Anne-Baba-Kardeş-Eş-Çocuk-Vasisi olduğunuz birey adına randevu alabilirsiniz).

Daha sonra uygun olan randevu tarih ve saatini seçiyorsunuz.

Belirtilen tarihte yeni kimlik başvuru işlemlerini yapmak için Nüfus Müdürlüğüne gidiyorsunuz. Giderken Eski kimlik kartınızı, 1 adet biyometrik fotoğrafı ve 16 TL (bozuk para olmasını sağlayınız) kimlik ücretini yanınızda bulundurunuz.

BUCA İLÇE NÜFUS ve VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Telefon: (0232) 439 27 67 (0232) 438 70 51
Belgegeçer: (0232) 426 36 91
E-Posta: buca35@nvi.gov.tr
Adres: Çamlıkule Mah. 222/50 Sk. No:22 Kat 2 Buca/İZMİR
Buca ‘da TC Nüfus Cüzdanınızı yeni TC Kimlik Kartıyla değiştirmek veya yeni kimlik kartı çıkartmak için interdenten randevu alabilir veya alo 199 arayabilirsiniz.
Buca
İzmir in 9 kilometre güneydoğusunda kurulmuş olan Buca, Nif Dağı nın güney eteklerine yerleşmiştir. Yüzölçümü 180 kilometrekare, denizden yüksekliği 38 metre olup kuzeyinde Yenişehir, kuzeydoğusunda Torbalı, batısında Karabağlar bulunmaktadır. Yayvan görünüşlü arazi ile çevrelenmiş olup, çevredeki tepeler, vadiler ve bitki örtüsü bakımından oldukça zengindir. Buca düz ve verimli topraklara sahiptir. Tıngırtepe, Zeytintepe, Koşutepesi ve Karacaağaç gibi tepeleri de vardır. Nif Dağı’ndan doğan Şirinyer den geçen ve Halkapınar da denize dökülen Melez Çayı bugün kurumuş dere yatağıdır.
İznik Devleti Kralı İoyanis’in 1235 yılında Kohi ve Kral Yolu yakınında bir yerleşim alanından bahsetmiştir ve bahsettiği yerde Buca olarak bilinmektedir. Kohi adının daha sonra Gonia, Bugia ve Buca’ya dönüştüğü yönünde bilgiler vardır. Bizanslılar döneminde ise bugünkü yerleşim yerinde Vuza isimli bir toprak sahibinin yaşadığı, yerleşim yeri isminin değişerek zamanla ismi Buca olmuştur. Ayrıca İtalyancada BUCA kelimesi çukur anlamına gelmektedir Buca’nın çukurda kalışı ismin buradan geldiğini kuvvetlendirmektedir.
Buca adı ilk kez 1688 yılında Fransız Konsolosluğu’nun kayıtlarında görülmüştür. Bu yılda bir deprem olmuş ve Fransız Konsolosluğu Buca’ya taşınmıştır. M.Ö 1102’de Eolyalıların şehri almalarına kadar yerli halkın oldukça rahat bir hayat yaşadığı tahmin edilmektedir. MÖ 727 yılına kadar İyonlarla çekişen Eolyalılar, bu tarihten sonra şehri İyonlara bırakmıştır. Bir süre sonra güçlenen Lidyalılar, MÖ 628 yılında İzmir’i almıştır. Bu tarihlerde İzmir şehri dağılmış, halk civarda bulunan küçük yerleşim alanlarına göçmeye başlamıştır. Bu değişim, bugün gördüğümüz İzmir dolaylarındaki birçok yerleşim alanının ilk temellerini atmıştır. Bu yerleşim alanları arasında Buca’da vardır.
(Visited 42 times, 1 visits today)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir