İzmir Menderes İlçe Nüfus Müdürlüğü İletişim ve Kimlik Yenileme

Menderes Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Menderes T.C. Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Menderes ‘deki nüfus müdürlüğünden nasıl randevu alırım, Menderes nüfus müdürlüğü randevu alma, Menderes ilçe nüfus müdürlüğü randevu alma, Menderes yeni kimlik kartı randevu işlemleri, Menderes T.C. yeni kimlik kartı randevu işlemleri

Randevu almanın iki yöntemi var.

Bunlardan birincisi ALO 199 yeni kimlik randevu hattı aranarak.

İkincisi İnternet üzerinden aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak.

YENİ KİMLİK RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ

Randevuyu kimin adına alacaksanız o kişinin T.C. numarası ve Adı Soyadı ile randevu alıyorsunuz (Kendi adınıza, Anne-Baba-Kardeş-Eş-Çocuk-Vasisi olduğunuz birey adına randevu alabilirsiniz).

Daha sonra uygun olan randevu tarih ve saatini seçiyorsunuz.

Belirtilen tarihte yeni kimlik başvuru işlemlerini yapmak için Nüfus Müdürlüğüne gidiyorsunuz. Giderken Eski kimlik kartınızı, 1 adet biyometrik fotoğrafı ve 16 TL (bozuk para olmasını sağlayınız) kimlik ücretini yanınızda bulundurunuz.

MENDERES İLÇE NÜFUS ve VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
ADRES :Kasımpaşa Mah. Atatürk Cad. Hükümet Konağı MENDERES İZMİR
Telefon :0232 782 14 64
Faks:0232 782 14 64
Menderes ‘de TC Nüfus Cüzdanınızı yeni TC Kimlik Kartıyla değiştirmek veya yeni kimlik kartı çıkartmak için interdenten randevu alabilir veya alo 199 arayabilirsiniz.
Menderes
Menderes İlçesi, ilimizin güneyinde yer alan, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü, yüzölçümü 788,66 km2, yüksekliği 64 metre olan toprakları verimli, 40 km’ lik sahil şeridinde birbirinden güzel kıyı, koy, turistik işletme ve tesisleri ile İzmir İlinin güzel ve potansiyeli yüksek turistik bir ilçesidir. Menderes İlçesi karayolu ile İzmir İl merkezine 20 km mesafededir. İzmir/Aydın demiryolu ve karayolu ilçe sınırlarından geçmektedir.

Menderes’in tarihçesi Roma devrine kadar uzanmaktadır. Bazı kalıntıların incelenmesinden anlaşıldığına göre ilk toplu hayat Bizans devrine aittir. Polis Hora Ayena adlı iki büyük şehir vardır. Bu iki şehir Taşköprü ile birbirine bağlanmıştır. Bu olay 600 yıllarına rastlar. 1071 Malazgirt Savaşı’ndan önce birçok Selçuklu Beyi, önce doğu sonra batı Anadolu’ya yerleşmişlerdir. Savaştan sonra yerleşme daha da hızlanmıştır. Yeni, köy ve şehirler kurulmuştur. Anadolu Beylikleri zamanında her iki köyü zapteden Aydın Oğulları’ndan Cüneyt Bey’e izafeten yeni kurulan köye Cüneydabat adı verildiği sanılmaktadır. 14. yüzyıl ortalarında memleketini genişleten Karasi Beyliğini ilhak eden Orhan Gazi’nin, tesir ve nüfusu İzmir’e kadar yayılmıştır. O tarihten itibaren Menderes belli bir köy olarak tanınmaya başlamıştır. 14. yüzyıl sonlarında Yıldırım Beyazıt İzmir’i ele geçirmiş ve Menderes çevresinde kendisini tanıtmış olan Cüneyt Bey’in babası İbrahim Ağayı İzmir’e subaşı olarak atamıştır. Yıldırım Beyazıt’ın seferden sefere koşması İzmir’in Rodos şövalyelerinden iyice temizlenmesini engellemiş ise de, Timur sonuca ulaşmıştır. 1402-1403 kışını bu çevrede geçiren Timur, İzmir yakınlarına gelerek şövalyelerin başı olan Gulliame ve Muni’den şehri boşaltmalarını istedi. Red cevabı üzerine şehri işgal etti. 1403 yılının ilk günlerinde İzmir, Timur’un eline geçti. Timur, Orta Asya’da yapacağı savaşlar için buradan ayrılırken eski topraklarını Aydınoğulları’na iade ettiyse da önceden Yıldırım Beyazıt tarafından subaşı olarak tayin edilen İbrahim Ağa’nın oğlu Cüneyt Bey sahneye çıktı.Cüneyt Bey Poliahora (bu ad sonradan Ballı Kaya diye anıldı) denilen yere bey olarak tayin edildi. Babasının ölümü ve Timur’un burayı terk etmesinden yararlanıp, Edirne’de hüküm sürmekte olan Yıldırım Beyazıt’ın oğlu Süleyman Çelebi’den de yardım görerek, Aydınoğullarını İzmir’den uzaklaştırdı. 1405-1406’dan sonra hamisi isyan ettiği için tevkif edilip Rumeli’ne sürüldü. Bizans tarafından tahliye edilen Cüneyt Bey, 1422 tarihinde İzmir’e gelerek bir süre tekrar buraya hakim oldu. 1424 veya 1426 tarihinde İzmir’e gelerek bir süre tekrar buraya hakim oldu. 1424 veya 1426’da II. Murat tarafından yakalatılarak oğluyla beraber idam edildi. Bugün Karacaağaç’ta mezarı bulunmaktadır. Bundan sonra İzmir, dolayısıyla Menderes daimi olarak Osmanlı himayesine katılmıştır. 9 Eylül 1922’de İzmir ile birlikte düşman işgalinden kurtarılmış ve Cumaovası adını almıştır. 3 Haziran 1988 tarihinde adı değiştirilerek “MENDERES” olmuş ve ilçe haline getirilmiştir.

(Visited 175 times, 1 visits today)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir