İzmir Narlıdere İlçe Nüfus Müdürlüğü Yeni T.C. Kimlik Değiştirme
Narlıdere Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Narlıdere T.C. Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Narlıdere ‘deki nüfus müdürlüğünden nasıl randevu alırım, Narlıdere nüfus müdürlüğü randevu alma, Narlıdere ilçe nüfus müdürlüğü randevu alma, Narlıdere yeni kimlik kartı randevu işlemleri, Narlıdere T.C. yeni kimlik kartı randevu işlemleri
Randevu almanın iki yöntemi var.
Bunlardan birincisi ALO 199 yeni kimlik randevu hattı aranarak.
İkincisi İnternet üzerinden aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak.
YENİ KİMLİK RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ
Randevuyu kimin adına alacaksanız o kişinin T.C. numarası ve Adı Soyadı ile randevu alıyorsunuz (Kendi adınıza, Anne-Baba-Kardeş-Eş-Çocuk-Vasisi olduğunuz birey adına randevu alabilirsiniz).
Daha sonra uygun olan randevu tarih ve saatini seçiyorsunuz.
Belirtilen tarihte yeni kimlik başvuru işlemlerini yapmak için Nüfus Müdürlüğüne gidiyorsunuz. Giderken Eski kimlik kartınızı, 1 adet biyometrik fotoğrafı ve 16 TL (bozuk para olmasını sağlayınız) kimlik ücretini yanınızda bulundurunuz.
Halen Yeni Ehliyet Randevu ve Yeni Pasaport Randevularınızı aşağıdaki linkten Ulaşarak alabilirsiniz.
PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ
İzmir Narlıdere Pasaport randevunuzu Nüfus Müdürlüklerine devredilene kadar halen Emniyet Genel Müdürlüğünün https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden alabilirsiniz. Ancak 29 Ekim 2016 Tarihinde çıkan kanun Hükmünde Kararname İle Pasaport dağıtım İşlemleri 2018 içinde Nüfus Müdürlüklerine verilecektir.
EHLİYET RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ
İzmir Narlıdere Ehliyet randevunuzu Nüfus Müdürlüklerine devredilene kadar halen Emniyet Genel Müdürlüğünün https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden alabilirsiniz. Ancak 29 Ekim 2016 Tarihinde çıkan kanun Hükmünde Kararname İle Pasaport dağıtım İşlemleri 2018 yılı içinde Nüfus Müdürlüklerine verilecektir.
İlçemizin güneyinde Çatalkaya dağ silsilesi yer almakta olup bu dağlar ormanla kaplıdır.
İlçemiz yüzölçümünün; %20’si yerleşim alanı, %10’u tarım arazisi, %70 fidanlık, çalılık ve ormandır. İlçemizde Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. İlçemizin önemli bir akarsuyu olmamakla birlikte, Ilıca ve Ali Onbaşı gibi küçük dereler, İzmir Körfezine akmaktadır.
Narlıdere’nin ilk yerleşimi ile ilgili sağlıklı bilgiler bulunamamakla birlikte, İzmir tarihinden ayrı düşünemeyeceğimiz bölgenin Hitit yazıtlarına göre MÖ 2000’lerde Luvilerin egemenliği altında olduğu bilinmektedir. Daha sonra sırasıyla Lidyalılar, Persler, Büyük İskender’in MÖ 332’de Batı Anadolu’yu ele geçirmesiyle kısa bir dönem Makedonya Krallığı, Bergama Krallığı ve M.Ö 133 – M.S. 395 arası Romalılar egemenlik sürmüştür. Romalılar tarafından Luvi dilinde “Su geçidi, boğaz” anlamına gelen AKHİLLEON adıyla anılan bölge Roma İmparatorluğu’nun parçalanmasıyla Bizans egemenliğine geçmiştir.
M.S 440 yılında Hun, 665 yılında ise Arap akınları İzmir’in Türk ve Müslümanlar ile tanışmasını sağlar. 1071 Malazgirt savaşından sonra, Türk Boylarının Batı Anadolu’ya ulaşmasıyla bölgenin 1081 yılında Selçuklu Beylerinden Çaka Bey tarafından ele geçirilerek, bir beylik kurulduğu bilinmektedir. Selçuklu, Bizans, Cenevizliler ve Rodos Şövalyeleri arasında el değiştiren bölge, Selçuklu İmparatorluğunun yıkılmasıyla Aydınoğuları Beyliğinin egemenliğine girmiş ve 1425 yılında Sultan II. Murat tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır.
1472 yılında Venedik saldırısıyla oldukça zarar gören yöre 1666 yılında şimdiki Yenikale bölgesinde Köprülü Mehmet Paşa tarafından yaptırılan kaleden dolayı Osmanlı döneminde Sancakkale adıyla anılmıştır. Ali Onbaşı Deresi etrafında bulunan nar ağaçlarından dolayı Narlıdere ismi verildiği söylenen ilçemiz tapu kayıtlarında Tozluyurt adıyla da anılmaktadır.
Birinci Dünya Savaşı sırasında Sancakkale İngilizler tarafından iki kez top ateşine tutulmuş ve ilk saldırıda ölen subay ve erlerimiz Narlıdere Şehitliği’ne gömülmüştür. 15 mayıs 1919 ile 9 eylül 1922 yılları arasında Yunan işgaline uğrayan bölge 12 eylül 1922’de Albay Çolak İbrahim ile Yüzbaşı Kemal Bey tarafından tamamen düşmandan temizlenmiştir.
Narlıdere ilçesinin Akkoyunlu Devletinin yıkılmasından sonra Safevi baskısı ile Horasandan gelerek Ege’nin çeşitli bölgelerine yerleşen Türkmen boyları ve tahtacılar tarafından yaklaşık 150 yıl önce bugünkü Narlı Mahallesi sınırları içinde bulunan Yukarıköy’de kurulduğu söylenmektedir. Tahtacılardan sonra yine alevi inancına sahip Bayatların bugünkü Yenikale Mahallesi sınırları içinde bulunan Aşağıköy’e yerleştikleri bilinmektedir. Narlıdere’yi oluşturan diğer iki mahalle olan Ortaköy ve Yeniköyde ise Rumların yerleşik olduğu söylenmektedir.
İlçeye Kurtuluş Savaşı sonrası mübadele döneminde Rumların bölgeyi terk etmesi ile Yunanistan’ın Makedonya, Gümülcine bölgeleri ile Arnavutluk ve Yugoslavya’dan gelen göçmenleri Çamtepe Mahallesi sınırları içinde bulunan Ortaköy’e Balkan göçmenleri ise Ilıca Mahallesi sınırları içindeki Yeniköy’e yerleştirilmiştir.