Kimlik Kartı Başvuru İşlemleri

Kimlik Kartı Başvuru İşlemleri 

Kimlik Kartı Ücretleri ne kadar, kimlik kartı Başvuruda İstenen Belgeler Nelerdir, Kimlik Kartı Başvurusunu Kim Yapar, Kimlik Kartının Bedeli Ne Kadardır

Başvuruda İstenen Belgeler Nelerdir?
İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılır.

Kimlik Kartı Başvurusunu Kim Yapar?
On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen başvurması gerekmektedir.

On Beş Yaşını Tamamlayanların Başvurusunu Kimler Yapar?
Biyometrik verisi alınmayacak çocukların kimlik kartları; ana, baba ya da vasileri, bunların bulunmaması hâlinde büyük ana, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocukları yanlarında bulunduranlar veya vekâletname ibraz eden kişiler tarafından teslim alınır. Evlilik birliğinin mahkeme kararı ile son bulması hâlinde çocukların kimlik kartı veli, vasi veya Kanunun 17 nci maddesinde bildirimle yükümlü kılınan kişilere teslim edilir.

Kimlik Kartının Bedeli Ne Kadardır?
2021 yılı kimlik kartı bedeli;

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı bedeli 30,00 TL
Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 30,00 TL
Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli 30,00 TL
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli 60,00 TL

Nüfus Cüzdanı ve Yerleşim Yeri Adresi Olmaması Halinde Kimlik Kartı Nasıl Alınır?
Nüfus cüzdanı ibraz edilmemesi ve yerleşim yeri adresi bulunmaması halinde, yaptırılacak soruşturma sonucuna göre başvuru alınma işlemleri yapılır

Kimlik Kartı İçin Ücretleri  Nereye Ödenir?
02.04.2018’den itibaren Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) başvuru bedellerinin başvurudan önce vergi dairesine ait ilgili birimlere,   https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/odeme   adresinde belirtilen ödeme noktalarına veya https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla yatırılması gerekmektedir.

Kimlik Kartı İçin Randevu Nereden Alınır?

Kimlik kartı ücretleri ödendikten sonra, ödemeye dair belge (makbuz veya dekont) gerektiğinde gösterilmek üzere muhafaza edilmelidir.

Sonrasında aşağıda belirtilen linke tıklayarak ikamet ettiğiniz il veya ilçenin nüfur ve Vatandaşlık Müdürlüğünden randevu alınır.

Kimlik Kartı Randevu Almak İçin Tıklayınız….

(Visited 43 times, 1 visits today)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir